此電郵之前已成功登記!
你已成功訂閱 Spill Paper!
Follow Us

《天煞地球反擊戰》20 周年 周日戲院重映票價 $20

2016年06月13日

如果大家年紀夠大,應該記得喺《鐵達尼號》(Titanic)橫掃全球嘅前一年,《天煞地球反擊戰》(Independence Day)聲勢都相當厲害,不單只係 1996 年全球票房冠軍,當時票房亦只僅次於 1993 年的《侏羅紀公園》(Jurassic Park),非常厲害。事隔 20 年,續集《天煞地球反擊戰:復甦紀元》(Independence Day: Resurgence)無啦啦彈出嚟,準備於 6 月 24 日上映,而在此之前,首集亦將會在大銀幕重映,未睇過這部經典的朋友不妨留意了。

如果大家年紀夠大,應該記得喺《鐵達尼號》橫掃全球嘅前一年,《天煞地球反擊戰》聲勢都相當厲害,不單只係 1996 年全球票房冠軍,當時票房亦只僅次於 1993 年的《侏羅紀公園》。

想重溫《天煞地球反擊戰》這部當年荷里活最勁的科幻災難片,要記低 6 月 19 日呢個日子,因為只映一天。票價屬震撼價,賀電影 20 周年,戲票也只賣 $20 一張,的確好抵。

雖然是重映,但放映的戲院也不少,包括:百老匯 The One、The Sky、Grand Windsor、又一城 Festival Grand Cinema、MCL 德福、The Grand、UA 太古城中心、Cinema City 朗豪坊,實際放映時間就要留意返各大院線網站了。

如果嫌戲院太逼人,其實最近《天煞地球反擊戰》都出咗藍光碟,仲有齊原裝戲院版同加長版,特別收錄亦是全新拍攝。假若最近手緊,冇錢買碟又冇錢入戲院,嚟緊星期六(6 月 18日)明珠台 9 點 30 分亦會重播這部經典,坐定定喺屋企睇又得。

你可能感興趣的文章