此電郵之前已成功登記!
你已成功訂閱 Spill Paper!
Follow Us

《攻殼機動隊》預告片正式發放

2016年11月13日

《攻殼機動隊》真人版開拍的消息一傳出,動漫迷、電影迷都非常雀躍,雖然選角上惹來不少爭議,但畢竟原作太勁,其實拍成點都會睇㗎啦!加上有女神 Scarlett Johansson 演出,相信明年電影上映時,一定會掀起熱潮。

早前已有一些《攻殼機動隊》真人版的片段讓觀眾先睹為快,不過全部十秒八秒,完全唔夠喉。今晚終於有首條 trailer 睇,兩分半鐘長,可以止一止癮。電影版太多白人演員一直為動漫迷詬病,但預告片段中的場景、霓虹燈招牌,仍殘留一點點日本味道,未知大家又滿唔滿意?不過香港影迷更關心的,可能是能否從中看到點點香港拍攝地點?自己睇睇吧!(似乎都面目全非了⋯)

部分鏡頭和動漫版似乎差不多,至於有冇原作神髓,就留返畀大家判斷了!配樂是 Ki:Theory 的〈Enjoy the Silence〉,翻玩自 Depeche Mode 的經典,都幾突出。電影將於 3 月 30 日上映,比美國更要早一天!

早前已有一些《攻殼機動隊》真人版的片段讓觀眾先睹為快,不過全部十秒八秒,完全唔夠喉!終於,首條 trailer 發放了!

早前已有一些《攻殼機動隊》真人版的片段讓觀眾先睹為快,不過全部十秒八秒,完全唔夠喉!終於,首條 trailer 發放了!
Scarlett Johansson 聯同北野武和導演 Rupert Sanders 出席東京的 launch party,除了正式對外發放預告片外,同場也展出了一些服裝和道具。

幕後花絮

請讚好 SPILL Facebook 專頁,如想緊貼最新資訊,可於「已讚好 / Liked」選單內點按「搶先看 / See First」。

你可能感興趣的文章