此電郵之前已成功登記!
你已成功訂閱 Spill Paper!
Follow Us

《變態超人 2》設 4DX 版本 有風有水又有味

2016年07月03日

《變態超人》開拍續集應該沒有太多人感到意外,但續集在香港上映時會提供 4DX 版本就真係令人有啲意外,畢竟這些花俏玩意一般只在「大製作」出現,沒想到一部搞笑日本片都會有,不過諗落又似乎係幾適合,睇戲時一定會更過癮。

《變態超人》開拍續集應該沒有太多人感到意外,但續集在香港上映時會提供 4DX 版本就真係令人有啲意外,沒想到一部搞笑日本片都會有這些花俏玩意。

3 年前《變態超人》上映,外界反應不俗,底底笠面、魚網絲襪的造型,放在一個運動型肌肉型男身上,原來大家係咁有快感。續集同樣由福田雄一執導,香港的上映日期為 7 月 21 日,但 4DX 版本會搶先推出,於 7 月 14 日在朗豪坊 Cinema City 獨家上映。

乜嘢係 4DX 呢?簡單嚟講就係會透過環境效果、震動座椅,營造和影片情節同步的動態、光效、風效、水霧、氣流、泡泡、氣味、煙霧等 8 樣特效,而據知《變態超人 2》就主要係有風、噴水,同埋有氣味!現階段好難想像有咩情節需要有味,但發行公司稱之為「變態」4DX 版,相信一定有啲嘢。

暫時睇住預告片先。

《變態超人 2》預告片。

你可能感興趣的文章